Jelenlegi hely

Rákóczi túrós triffle

Rákóczi túrós triffle
Hozzávalók: 

A piskótatekercshez:
5 db tojás
5 ek eritrit
5 ek rizsliszt
A piskótatekercs töltéséhez:
sárgabaracklekvár(házi)
A túrókrémhez:
50 dkg túró
2 dl tejföl
vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
3 dl  cukormentes Hulala
1 db  biocitrom reszelt héja
10 dkg eritrit
A tetejére:
sárgabaracklekvár
A habcsókhoz:
2 db  tojásfehérje
20 dkg porcukor

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt - "gáz tepsibe" - simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.
TIPP: teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát, ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, h ne repedjen meg!
A túrókrémhez a habalapot  kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával, a citromhéjjal, beledolgozzuk a tejfölt, és óvatosan beleforgatjuk a habot is.
A piskótatekercset felszeleteljük, a túrókrémmel és a baracklekvárral  üvegtálba rétegezzük, úgy hogy felülre is jusson krém. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét  a cukorral magas fokozaton keményre verjük. Csillagcsővel ellátott  habzsákba szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire apró rózsákat  nyomunk, és 100 fokos sütőben kb. 1 órát szárítjuk. Hagyjuk kihűlni. A desszertet a habcsókkal díszítve tálaljuk.

 

 

 

Kategória_2: