a tésztához:
25 dkg bármilyen GM kenyér liszt
2 db tojássárgája
5 dkg cukor
1,3 dl tej
1 cs. szárított élesztő
2,5 dkg zsír
só
a töltelékhez:
50 dkg túró
2 db tojásfehérje
1 csokor friss kapor (nah ez kimaradt)
5 dkg eritrit
csipet só
a tetejére:
3 dl tejföl
1 db tojás
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd kinyújtjuk. Kb 26 cm átmérőjű tortaformát kibéleljük vele, és erre tesszük a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, és újabb 25-30 percig kelesztjük.
Ezután tejfölös-tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és ezután felszeleteljük.
Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.