Fél kg sertésmáj
2 db héjában főtt burgonya (paleoban édesburgonya)
2 db főtt tojás
1 fej vöröshagyma
fokhagyma
só
bors
pirospaprika
majoránna
mustár
petrezselyemzöld (opcionális)
metélőhagyma (opcionális)
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon megdinszteljük, rádobjuk, a kockára vágott májat, fehéredésig kevergetjük, majd fűszerezzük, ízlés szerint. Én pirospaprikát, borsot, majoránnát tettem rá, kevés vízzel felöntöttem, és fedő alatt puhára főztem, ekkor megsóztam.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, a krumplit szintén. Majd a pörköltet, a főtt krumplit, a főtt tojásokat késes aprítóba kanalazzuk, és pürésítjük. Ekkor ha szeretnénk, apróra vágott petrezselyemzöldet, vagy metélőhagymát, esetleg mustárt adhatunk hozzá. Összekeverjük. Alufóliát terítünk ki a munkalapra, közepére halmozzuk a májkrémet, majd szorosan feltekerjük. (én 2 kisebb rudat készítettem). Kb fél órára a fagyasztóba tesszük, ezután tökéletesen szeletelhető. Paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel (GM/paleo) kínáljuk.
Kb, 250,- forintba került...