Piskótához:
4 db tojás
4 ek eritrit
4 ek rizsliszt
Joghurtos krémhez:
450 g natúr joghurt
1 cs. étkezési zselatin
1 cs. vaníliás cukor
3-4 evőkanál eritrit
3-4 db apróra vágott kivi
3 dl Meggle habalap
tetejére:
kb 5 db kivi
1 cs. zselatin
1 ek cukor
2 dl víz
A piskótát a megszokott módon elkészítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet a tojások sárgáját, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a rizslisztet is. 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihülni.
A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, és egy lábasban kicsit megmelegítjük. Nem forraljuk fel, ha elkezd gőzölögni, akkor már jó. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, a gyümölcsöt, hagyjuk langyosra hülni, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A kapcsos tortaformába visszatesszük a piskótát, majd rákanalazzuk a krémet, a tetejét elsimítjuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőbe, ezt követően a tetejét kirakjuk kivivel, majd a zselatint kevés eritrittel édesített 2 dl vízben feloldjuk, és a kivi tetejére kanalazzuk. Hagyjuk megdermedni, ezt követően azonnal fogyasztható.