a tésztához:
50 dkg Nutri free Mix di Panne
2 db tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dl tej
3 dkg friss élesztő
5 dkg zsír
só
a töltelékhez:
90 dkg túró
2 db tojásfehérje
1 csokor friss kapor
10 dkg porcukor
só
a tetejére:
5 dl tejföl
2 db tojás
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük vele, és erre tesszük majd a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, és újabb 25-30 percig kelesztjük.
Ezután cukros-tejfölös tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és ezután felszeleteljük.
Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.