25 dkg rizsliszt
25 dkg margarin (Liga)
25 dkg eritrit
6 db tojás
1/2 cs sütőpor
2 ek kakaópor
kb 30 dkg kimagozott szilva
Krém hozzávalói:
2 cs vaníliás pudingpor (GM)
4 dl kókusztej
25 dkg margarin (Liga)
20 dkg eritrit por
Csokoládémáz:
20 dkg steviával édesített gluténmentes étcsoki
3 ek szőlőmagolaj (esetleg étolaj)
A margarint keverjük habosra az eritrittel, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a margarinos-tojásos masszához.
Ezután adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan keverjük össze. Az összekevert tésztát osszuk kétfelé, majd az egyik feléhez keverjük hozzá a a kakaóport, a másik fehér marad.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróba Hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport keverjük össze az eritritporral majd egy kevés kókusztejjel keverjük simára.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
A margarint a pudinggal keverjük robotgép segítségével habos krémmé. Ezután a pudingos krémet egyenletesen kenjük rá kihűlt tészta tetejére.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a szőlőmag olajat, majd vízgőz fölött olvasszuk fel, és keverjük simára.
Az olvasztott csokoládéval vonjuk be a pudingos krém tetejét.
Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, majd tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel.