Fél kg csicseriborsó
Fél kg füstölt oldalas
só
pirospaprika
bors
babérlevél
fokhagyma
Erős Pista
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér
2 ek rizsliszt
kevés kókuszzsír, vagy sertés zsír
1 fej vöröshagyma
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, másnap kuktában a megtisztított zöldségekkel, és a füstölt hússal, babérlevéllel, borssal, fokhagymával feltesszük főni. Én ekkor még nem szoktam sózni, mert a füstölt hús sós! A sipoló jelzéstől számított 1 óra a főzési idő. Eközben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a rizslisztet és a pirospaprikát. Amikor a leves elkészült, a kuktáról levesszük a fedőt, és a vízzel csomómentesre kevert hagymás-pirospaprikás rántással besűrítjük a levest.