28 cm átmérőjű piteformához
20 dkg Glutenix csicseris kenyérliszt
5 dkg nyírfaporcukor
10 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 csipet só
A töltelékhez:
1 kg túró
15 dkg tejföl
12 dkg nyírfaporcukor
4 db tojás
1 ek rizsliszt
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
A tálaláshoz: nyírfaporcukor
A lisztet elvegyítjük a sóval, a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal. A tojássárgája hozzáadásával, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. 2 mm vastagra nyújtjuk, és a nyújtófára tekerve a kivajazott, lisztezett pitesütőformába emeljük. Óvatosan belenyomkodjuk a széleknél, a felesleges, kilógó részeket levágjuk. Az alját villával megszurkáljuk. A tojást kihabosítjuk a cukorral, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, és rákenjük a tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük.Tálra borítjuk, majd óvatosan megfordítjuk, és nyírfaporcukorral kínáljuk.