A palacsintához:
4 db tojás
20 dkg rizsliszt
4 ek tápióka keményítő
csipet só
1 tk cukor/eritrit
8 dl szódavíz
a mákos töltelékhez:
20 dkg darált mák
10 dkg eritrit
1 citrom reszelt héja
2 dl víz
maréknyi mazsola
az almás töltelékhez:
2-3 db alma
10 dkg eritrit
1 teáskanál őrölt fahéj
a diós töltelékhez:
20 dkg darált dió
10 dkg eritrit
1 db citrom reszelt héja
2 dl víz
a lekváros réteghez:
6 evőkanál sűrű házi szilvalekvár
A tetejére:
porXukor
A palacsintához a hozzávalókat alaposan keverjük össze, kézi habverővel. Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt. A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
Meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Az eritrittell, a fahéjjal összepároljuk, úgy h ne maradjon alatta lé. Hűlni hagyjuk.
A máktöltelék hozzávalóit kimérjük, összekeverjük és felfőzzük, kihűtjük. Ugyaígy járunk el a diótöltelékkel is.
Tűzálló lapos tálra helyezzük az első palacsintát, rátesszük a máktöltelék felét, és befedjük a második palacsintával. Erre kerül az almatöltelék fele, majd a harmadik palacsinta, és a diótöltelék fele. Rárakjuk a negyedik palacsintát, és megkenjük a szilvalekvárral. Az ötödik palacsintát újra mákkal, a következőt almatöltelékkel, az utolsó előttit diótöltelékkel kenjük meg. Az utolsó palacsintával befedjük a tortát, 180 fokos sütőben, pár perc alatt átsütjük.
PorXukorral meghintve kínáljuk.