10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg GM tarhonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 db krumpli
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 mk pirospaprika
só
köménymag
1,5 l víz
A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerint. Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. Az ezután visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret,a krumplit, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát.Vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a tarhonyát (nem kell megpirítani), majd főzzük készre a levest.