8 dkg kókuszliszt
8 dkg tápióka keményítő
8 dkg szezámliszt
8 dkg darált dió/darált török mogyoró
7 g konjacliszt
1 mk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
12 dkg méz/mézhelyettesítő cukorbetegeknek/agavé szirup
1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás
8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír
Díszítés:
1 db tojásfehérje
kb 20 dkg nyírfaporcukor, vagy porrá őrölt eritrit
Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük. Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára. A lehűlt tésztát egy tápiókakeményítővel megszórt deszkára tesszük, és , fél cm vastagságra nyújtjuk. és karácsonyi motívumokat szúrunk ki.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db lesz belőle. A tojásfehérjét az édesítővel kikeverjük, és papírzacskóba töltjük, ízlés szerint díszítjük.