1 cs. GM makaróni tészta
fél kg fagyasztott spenót
3 dl tejszín
só
90 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
A tetejére: reszelt sajt
A tésztát sós vízben megfőzzük, inkább fogkemény legyen, mint túl főzött!
A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk és kevés zsiradékon üvegsre pároljuk, rádobjuk a darált húst és fehéredésig kevergetjük, sózzuk, fokhagymával ízesítjük, majd a tejszínnel felöntjük, és lassú tűzön készre főzzük, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá.
A tésztát a spenótos-húsos raguval összeforgatjuk, majd zsírozott GM zabpehellyel szórt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal megszórjuk, és kb 10-15 perc alatt készre sütjük. (Annyi ideig sütjük, h a teteje egy kis színt kapjon. Tálaláskor további sajtot kínálhatunk hozzá.