10 dkg méz/mézpótló cukorbetegek számára
15 dkg Liga margarin
10 dkg diabetikus étcsokoládé
10 dkg GM zabpehelyliszt
15 dkg GM zabpehely
1 kávéskanál fahéj
fél kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet adalékmentes só
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A zabpehelylisztet elkeverem a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint a "mézet" és a csokoládét megolvasztom, majd összekeverem a száraz alapanyagokkal. Pihentessük fél órára a hűtőben. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálok, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és egy villa segítségével lelapítom. Előmelegített sütőben 175 °C-on, 10-15 perc alatt megsütöm. A tepsiben hagyom kihülni, majd óvatosan tálra szedem. Vigyázat! Gyorsan elfogy!