kb 75 dkg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3 ek kókuszzsír
1 diónyi darab friss gyömbér
1 teáskanál curry por
1.5 l zöldség vagy csontalaplé (esetleg víz)
só ízlés szerint
őrölt feketebors ízlés szerint
2 dl tejszín
A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A felforrósított kókuszzsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk azokat. Hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a curryt. Felöntjük az alaplével, addig főzzük, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel krémesre kevertetjük. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt és egyett forraljunk rajta. Azonnal tálalhatjuk.