30 dkg barna rizsliszt
10 dkg GM étcsoki
10 dkg eritrit
1 ek kakaópor
60 ml szőlőmagolaj/étolaj
230 ml tej
2 db tojás
1 cs sütőpor
A krémhez:
2 db érett avokádó
2 ek méz
5 dkg kókuszzsír
7 dkg kakaópor (GM)
A lisztet, kakaóport, sütőport, az eritritet egy tálba mérjük, a tojást enyhén felverjük (villával), hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a 2 tál tartalmát összeöntjük, kézi habverővel összedolgozzuk. A csokit kis darabkákra tördeljük és a masszába szórjuk. Muffin kapszlival bélelt muffin tepsibe kanalazzuk a masszát, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihülni.
Elkészítjük a csokikrémet, ehhez az érett avokádót megpucoljuk, késes aprítóba dobjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a mézet, és a kókuszzsírt is, krémesre kevertetjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és díszítjük, a krém pont elég lett a 12 muffinhoz.