Jelenlegi hely

Sütőtökös képviselőfánk

Sütőtökös képviselőfánk
Hozzávalók: 

20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A krémhez:
30 dkg sütőtök püré
3 db tojás
5 dl rizstejtej
1 csomag GM vaníliás pudingpor
5 ek eritrit
A krém tetejére:
5 dl Meggle dekorhab (1 literes fajta)
Tetejére:
porXukor

Elkészítés: 

A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.

A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Csillagcsöves  habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. ha  kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet.  A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével, a pudingporral és a tejjel.  Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a krém, felverjük a  Hulalát amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.
Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert Hulalát, és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porXukorral.

Kategória_2: