Jelenlegi hely

Epres bécsi túros palacsinta

Epres bécsi túros palacsinta
Hozzávalók: 

A palacsintához
30 dkg  GM zabpehelyliszt
4 db tojás
6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
csipet só
1 ek cukor
A töltelékhez:
60 dkg túró
2-4 ek cukor
1 citrom reszelt héja
vaníliáscukor
2 ek tejföl
4 db tojás
mazsola (opcionális)
Az öntethez:
2 dl tej
kb 15-20 dkg eper
1 ek cukor
A tetejére:
porcukor

Elkészítés: 

A palacsintához a hozzávalókat  alaposan keverjük össze, kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon, vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki.
Ebből a mennyiségből nekem kb 20 darab palacsinta lett.
Egy tűzálló tálat vajjal vagy margarinnal kenjünk ki. Készítsük el a túró tölteléket is: a túrót, a tejfölt a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját alaposan keverjük össze, a tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan ezt is dolgozzuk bele, mazsolával tovább túrbózható, de nekem nem volt itthon....
A kisűlt palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel, majd vágjuk ketté, és helyezzük jénaiba, úgy hogy a vágott felület legyen felül.
Készítsük el az öntetet is: a tejet a cukrot, a tojásokat és a megtisztított, megmosott eperrel együtt turmixoljuk össze, öntsük a betöltött, jénaiba rakosgatott palacsinták tetejére, és tegyük be a 180 fokos sütőbe, kb 20-25 percre, a palacsintáknak nem kell megpirulniuk, csak egy kis színt kell kapniuk.

Kategória_2: