Jelenlegi hely

Málnás keksztekecs

Málnás keksztekecs
Az októberi málnából készült.
Hozzávalók: 

A kekszes részhez:
10 dkg eritrit
kb 3 dl tej
40 dkg rizslisztes háztartási keksz

A krémhez:
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor vagy eritrit por
10 dkg málna
2 ek GM zabpehely vagy GM darált keksz

 

 

Elkészítés: 

Robotgép segítségével a puha vajat/margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a málnát, és a GM zabpelyhet/GM darát kekszet elkevertetjük benne.
A tésztához a darált rizslisztes háztartási kekszet a tejjel és az eritrittel összegyúrjuk. A tejet apránként adagoljuk csak hozzá, mert nem biztos, h  kell bele a 3 dl (nekem annyi kellett).
A tésztát 2 részre osztjuk (2 rúd lesz) majd egyenként 2 alufólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük. A másik tésztával, krémmel ugyanígy járunk el.
Érdemes pár órára hűtőbe tenni, h kissé megdermedjen a krém, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Kategória: