Jelenlegi hely

Baconös pagodakarfiol torta

Baconös pagodakarfiol torta
Gyönyörű pagodakarfiolokat kaptam, valami gyors vacsorát kellett összedobnom. Karfiolból, vagy brokkoliból is készülhet!
Hozzávalók: 

2 kisebb pagodakarfiol

7 szelet bacon szalonna

A forma kikenéséhez: vaj+GM zabpehely

10 dkg reszelt sajt sajt

A besamelmártáshoz:

10 dkg vaj

1 liter  tej

2-3 ek rizsliszt

Elkészítés: 

Egy pite formát kivajazunk, és GM zabpehellyel, vagy GM morzsával megszórunk.
A karfiolt rózsáira szedjük és kb 5 percig főzzük enyhén sós vízben, a karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!
A besamelmártáshoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a rizslisztet, készítsünk világos rántást majd öntsük fel a forró tejjel, sóval ízesítsük, forraljuk be, -  nem kell hogy túl sűrű legyen a mártás,- adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
A karfiolrózsákat rakosgassuk a vajazott-GM morzsával szórt formába, öntsük le a mártással, a tetejére tegyük a felgöngyölt bacon szeleteket.  Előmelegített 190-200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt süssük készre. Azonnal szervírozható.

Kategória: 
Kategória_2: